Tävlingstennis

Regionala, nationella och internationella tävlingar

Idag har Tennis Göteborg inga egna tennisbanor att arrangera tävlingar på vilket innebär att de regionala tävlingarna är begränsade. Det är i händerna på regionens klubbar att de avstår tennisskoleverksamhet en viss period för att tävlingar ska kunna arrangeras vilket vi vill förändra. Tävlingar kan arrangeras i alla dess former och på det allra lekfullaste sättet. För många barn är det ett sätt att träffa nya vänner samtidigt som samspelet människor emellan utvecklas. Vi tror att det är nödvändigt för all idrott att det finns ett brett utbud av tävlingar för såväl ung som gammal och nybörjare som elitspelare för att inspirera till fortsatt idrottande.

Genom att Göteborgs regionala tenniscenter byggs enligt Internationella Tennisförbundets regler för internationella tennisevenemang kommer det även att finnas möjlighet att arrangera internationella toppevenemang i Göteborg. Detta är en del i att Göteborg fortsätter vara den ledande idrottsstad som man verkar för idag.

Seriespel

Ett samordnat seriespel i Kviberg skulle innebära att många klubbar kan träffas och spela lagmatcher med och mot varandra samtidigt. För såväl motionsspelare som juniorer är seriespelet den naturliga formen av matchspel där lagkänslan och gemenskap är centrala begrepp. Med ett regionalt tenniscenter skulle tennisklubbarna i Göteborg kunna utöka sitt fokus på seriespel vilket är en betydelsefull del av deras verksamheter. Detta tror vi i sin tur skulle bidra till att fler ser möjligheten att utöva tennis som motionssport och inser att tennis är en sport för livet, hela livet!

Elitverksamhet

Genom att kunna samla Göteborgs bästa elitspelare på ett och samma ställe skulle möjligheterna för dem att etablera sig som seniorspelare förbättras. Göteborg har idag många framgångsrika juniorer men steget till den internationella världstennisen är stort. Med dagens situation i Göteborg där fulla verksamheter är tydligt finns det inte möjlighet till detta i de regionala klubbarna och ett regionalt tenniscenter skulle vara oerhört betydelsefullt.

Ett regionalt tenniscenter i Kviberg skulle dessutom ha möjlighet att samla tennisspelare från Västsverige vilket i ett nationellt perspektiv skulle förbättra möjligheterna för svensk tennis att nå internationella resultat.

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Tennis För Alla