Mötesplats

Mötesplats

Göteborgs regionala tenniscenter ska vara en naturlig mötesplats för generationer, kulturer, män och kvinnor och gammal och ung. Här ska man kunna träffas för att spela tennis, ta en fika, gå på gymmet, träffa en vän eller bara njuta av en dag i livet. Tennis är alltid tennis och idrotten är kravlös samtidigt som den förenar människor.

Integration

Tennis och idrott är exempel på hur idrotten förenar människor. I nordöstra Göteborg finns det få tennishallar och endast ett fåtal tennisbanor. Att det finns ett stort intresse för tennis har vi sett genom framgångsrika tennissommarskolor i Hammarkullen och Gårdsten. Riksidrottsförbundet vill stärka arbetet med mångfald i föreningar och därmed bidra både till inkluderingen i samhället och till svensk idrotts utveckling* – därför tror vi att det geografiska läget med Göteborgs regionala tenniscenter i Kviberg är optimalt.

* http://www.rf.se/idrottfornyanlanda/

Handikapp- och rullstolstennis

Självklart ska hela tennscentret vara handikappanpassat och möjligheter till rullstolstennis kommer att finnas.

Tennis och studier

Att barn ges möjlighet att prova på tennis i grundskoleåldern är vi övertygade om bidrar till ett långt idrottsintresse. Om alla barn får möjlighet att prova på tennis i Göteborgs regionala tenniscenter skulle det vara en fantastisk introduktion till idrott. Genom att skolor kan förlägga idrottslektioner i tenniscentret bidrar det även till strävan om mer idrott i skolan.

För de som redan spelar mycket tennis kan Göteborgs Tennisgymnasium vara ett perfekt alternativ till fortsatt träning där samtliga träningar, fystester m.m. kan bedrivas i tenniscentret. Det är viktigt att barn i gymnasieåldern fortsätter idrotta och här kan tennisgymnasiet hjälpa till mycket.

Att Tennis Göteborg kan arrangera utbildningar kopplade till tennis skulle bidra till att ännu fler personer väljer att vara verksamma inom idrotten och bidrar till ett rörligare och mer integrerat samhälle. Utbildningar kommer kunna ges inom såväl tränaryrket som andra idrottsledarroller och funktionärsskap (domare, tävlingsledare m.m.).

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Tennis För Alla